PIPPA

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Pippa on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Pippa turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Pippa päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kahdeksan vuotta asuneelle Pipalle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Pippa jakaa tarhalla häkkinsä kolmen muun samalta pihalta tulleen nartun kanssa, joista Tina ja Dolly pääsivät Emblan adoptio-ohjelmaan Pipan jälkeen ja Hanuta odottaa vielä omaa vuoroaan.

Pippa jännittää ihmisten seuraa kovasti, eikä hän vapaaehtoisesti poistu kopistaan jos tarhalla liikkuu joku. Jos koppiin ei pääse, Pippa pyrkii juoksemaan mahdollisimman kauas ihmisistä. Tarhalla Pippa asuu kolmen muun aran koiran kanssa ja lauma hakee selvästi turvaa toisistaan, joten reipas koirakaveri on ehdoton myös Pipan tulevassa kodissa. Vaikka Pippa on tarhalla kovin arka, uskomme että rauhallisessa ympäristössä ajan kanssa hän oppii vielä nauttimaan kotikoiran elämästä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.

1 comment

Paluuviite: Dolly

Kommentointi on suljettu.