DOLLY

narttu | syntynyt noin 2012 | Care for Dogsin tarhalla | noin 40 cm

Dolly on löydetty pentuna kadulta. Hän pääsi elämään paikallisen miehen pihalle, ja vaikka elämä ulkona vähäisillä ihmiskontakteilla ei kuulosta paljolta, oli Dolly turvassa ja sai säännöllisesti mahansa täyteen. Vuoden 2020 keväällä mies joutui kuitenkin luopumaan pihalla asuneista koirista ja niinpä Dolly päätyi Care for Dogsin tarhalle. Muutto tarhan hälinään on ymmärrettävästi ollut pienellä pihalla kaheksan vuotta asuneelle Dollylle vaikea ja stressaava ja hän on osoittautunut tarhalla hyvin araksi. Dolly jakaa häkkinsä Emblan adoptio-ohjelmaan jo aiemmin päässeen, saman miehen pihalta tarhalle tulleen Pipan sekä myöhemmin ohjelmaan tulleen Tinan kanssa. Samassa häkissä asuu myös vielä omaa vuoroaan odottava Hanuta.

Dolly on mieheltä tulleista koirista reippain ja kiinnostunein ihmisistä. Hän jakaa häkkinsä kolmen muun koiran kanssa ja tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen. Kaikki häkin asukkaat olivat alkuun aina piilossa kopeissaan, mutta Dolly on kuukausien myötä tottunut tarhan työntekijöihin. Nykyään hän on aamuisin ulkona iloisesti vastassa ja toisinaan saattaa jopa heiluttaa häntää häkkiin saapuville tutuille ihmisille. Dolly on uteliaisuudestaan huolimatta vielä arka, eikä tule lähelle ihmisiä. Sopivan välimatkan päästä hän kuitenkin mielellään tarkkailee häkin tapahtumia ja on selvästi kiinnostunut ihmisten touhuista. Säikähtäessään Dolly lähtee herkästi karkuun ja menee koppiin piiloon, jos tarhalla tapahtuu jotakin uutta ja ihmeellistä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.