VIOLET

narttu | syntynyt noin 2012 | Cosoban tarhalla | noin 40-45 cm

Romaniassa kodittomat koirat päätyvät usein kunnallisille tarhoille. Kunnalliset tarhat ovat valtion omistamia tarhoja, joissa suurimmassa osassa koirat elävät karmeissa oloissa kunnes ne lopetetaan uusien koirien tieltä. Näiden tarhojen joukosta löytyy kuitenkin muutama poikkeus. Bukarestin kaupungissa sijaitseva Odain tarha on yksi näistä. Tarhaa ylläpitää hyväsydäminen nainen, joka tekee kaikkensa jotta lopetuksen sijaan koirat saisivat toisen mahdollisuuden yksityisten tarhojen ja adoptioiden kautta. Niinpä Odain tarhaa pyrkivät auttamaan monet eläinsuojelijat. Myös Cosobaa ylläpitävän Adinan kanssa yhteistyötä tekevä saksalainen Hearts 4 Paws yhdistyksen perustaja Sonja auttaa yhdessä Adinan kanssa koiria pois Odailta. Sonja yhdistyksineen etsii Cosoban koirille Saksasta koteja ja aina välillä pieni joukko onnekkaita koiria pääsee Odailta Cosobaan ja sieltä Saksaan.

Violet on yksi heistä onnekkaista, jotka valikoituivat mukaan Odain tarhalta kesällä 2018. Koska Violet on pienikokoinen ja niin kovin kaunis, uskoi Sonja kodin löytyvän nopeasti. Cosobaan päästyään Violet osoittautui kuitenkin kovin araksi ja sen vuoksi hän on jäänyt odottamaan omaa vuoroaan jo kahdeksi vuodeksi. Cosobassa ollessaan Violet on hiljalleen reipastunut, mutta hän jännittää edelleen kovasti vieraita ihmisiä. Ihmiset kiinnostavat Violetia kovasti ja aidan läpi hän tervehtii ihmisiä iloisesti pomppien. Kun häkkiin astuu sisälle, hän hakeutuu koppiinsa hakemaan sieltä rohkeutta. Violet on saanut Cosobassa elää reippaampien koirien kaverina ja hän hakeekin selvästi tukea muilta koirilta. Kun häkkikaveri käy syömässä nameja Violetkin uskaltautuu ihmisen lähelle. Vaikka ihmiset kiinnostavat Violetia, hän ahdistuu edelleen herkästi jos tilanne käy jännittäväksi. Niinpä hänelle etsitään ymmärtäväistä hoitopaikkaa, jossa Violet saisi reipastua omaan tahtiin. Violet haukkuu tarhalla jonkun verran.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.