VINHA

narttu | syntynyt noin 5/2019 | Carpen tarhalla | noin 55cm

Marraskuussa 2019 Carpen ylläpitäjä Carmen oli matkalla tarhalle, kun vastaan tuli paikallinen mies hevoskärryillä. Kärryjen kyydissä oli sidottu säkki, josta kurkisti ulos mustan koiran pää. Mies kertoi, että koira oli jahdannut pihalla kanoja ja siksi siitä oli pikimmiten päästävä eroon. Mikäli Carmen ei ottaisi koiraa tarhalleen, heittäisi mies koiran säkissä läheiseen jokeen. Carmen vastasi tietysti ottavansa nuoren koiran mukaansa ja niin Vinha pelastui täpärästi julmalta kohtalolta Carpen tarhalle.

Nyt Vinha on elänyt Carpen tarhalla pian vuoden. Epäonnekseen hän on jäänyt ujoksi nuorukaiseksi, jota kaikki uusi jännittää. Häkin aidan läpi Vinha käy hakemassa tarjotut namit, mutta heti kun ihminen astuu sisälle häkkiin, hän vetäytyy kauemmas. Arkuudestaan huolimatta Vinha on ystävällinen ja tarpeen tullen antaakin nätisti käsitellä itseään. Tarhalla Vinha on tullut hienosti muiden koirien kanssa toimeen. Ymmärtäväisessä kodissa Vinha todennäköisesti reipastuisi nopeasti, mutta tarhan stressaava ympäristö ja vähät kokemukset eivät sitä mahdollista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.