SWEETIE

narttu | syntynyt noin 2015 | Kotihoidossa Nurmijärvellä | noin 45 cm

22.9.2021
Sweetie saapui kotihoitoon vajaa viikko sitten. Sopeutuminen kotikoiraksi tapahtui hetkessä ja kotihoitaja kehuukin Sweetietä nimensä veroisesti todella suloiseksi persoonaksi. Sweetie on aina iloisesti mukana kaikessa, mitä kotona tapahtuukin. Sweetie on alusta asti ollut täysin sisäsiisti ja hän rakastaa ulkoilua. Vielä hänellä ei ymmärrettävästi ole hihnakävelyn taitoja, vaan ulkoilu on lähinnä onnellisesti puolelta toiselle hajujen perässä pomppimista. Sweetie nukkuu yöt nätisti ja tuntuu olevan kaikin puolin täydellinen pieni tyttö. Sweetie tulee hienosti kaikkien kotihoitopaikan koirien kanssa toimeen ja on aina valmis leikkimään jos joku vähänkään häntä haastaa mukaan. Sweetie osaa hienosti olla kotona koirakavereiden kanssa työpäivän ajan. Hän onkin aivan valmis omaan kotiin, jossa saisi osallistua perheensä touhuihin.

Toistaiseksi Sweetien lonkat eivät ole vaivanneet, vaan hän liikkuu iloisesti ja pomppii sohvalle ilman ongelmia. 

Tausta ja tarina
Koiria päätyy tarhoille monin tavoin. Suuri osa koirista päätyy tarhoille jo pentuina, joko löydettyinä tai jonkun sinne hylkääminä. Kun tarhalle päätyy pentu, tekevät eläinsuojelijat kaikkensa, jotta pentu lähtisi mahdollisimman pian omaan kotiin. On surullinen totuus, että pennun mahdollisuudet löytää oma koti pienenevät jatkuvasti pennun kasvaessa. Kun pennusta tulee aikuinen, tarhalle on jo tullut kymmeniä uusia pieniä suloisia pentuja, jotka useimmat adoptoijat huomaavat ja valitsevat ennen aikuisia.

Toisinaan koirat kuitenkin jämähtävät tarhalle. Yleisin syy arkuuden lisäksi ovat terveydelliset vaivat. Näin kävi myös Sweetielle, sillä häneltä löydettiin rutiinitarkastuksessa lonkkavika molemmista lonkista. Lonkkavika on kallis operoida, eikä tarhaoloissa ole takeita siitä, että koira kuntoutuisi leikkauksesta toivotusti. Koska jalat eivät tällä hetkellä näytä vaivaavan Sweetietä, ei Cosoban tarhaa ylläpitävä Adina ole halunnut riskeerata Sweetien hyvää vointia leikkauksella. Niinpä Sweetie on odottanut tarhalla jo hurjat kuusi vuotta.

Sweetie on nimensä mukaisesti mielettömän suloinen persoona. Hän asuu isossa koiraporukassa tarhan pihalla ja tulee mainiosti kaikkien kanssa toimeen. Hän rakastaa ihmisiä ja tulee onnellisesti häntä heiluen vieraiden luokse heti kutsuttaessa. Saadessaan rapsutuksia Sweetie painautuu ihmisen syliin ja sulkee onnellisena silmänsä. Yleisolemukseltaan Sweetie on rauhallinen ja hän odotteleekin kiltisti sivummalla vuoroaan, kun muut koirat tunkevat pyytämään rapsutuksia. Sweetie tuntuu suhtautuvan kaikkiin lempeän ystävällisesti ja hän sopisikin varmasti monenlaiseen kotiin.

Sweetien tulevan kodin on ymmärrettävä ja sitouduttava siihen, että lonkkavika vaatii yleensä säännöllistä hoitoa, kuten fysioterapiaa ja kipulääkityksen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.