ROSS

uros | syntynyt noin 2010 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

12.10.2020
Ross saapui kotihoitoon 1.10. ja on nyt siis puolitoista viikkoa elänyt elämää sisäkoirana. Alkuun Ross vain nukkui, mutta hänessä uinuva uteliaisuus heräsi heti, kun pahimmat univelat oli kuitattu. Vielä ihmisen kosketus on liian jännää, eikä häntä siihen painostetakaan. Kaikki aikanaan. Sen sijaan Ross on opetellut syömään kanaherkkuja ja lepäilemään rennosti omalla pehmeällä pedillä. Hän on hyvin sopuisa, hiljainen ja antaa herkästi muille koirille tilaa. Kotihoitopaikan koiriin hän suhtautuu uteliaasti ja kohteliaasti, koko lauma tulee hyvin toimeen keskenään. Rossin kanssa on alusta asti harjoiteltu yksinoloa ja hän nukkuu rauhassa koko ajan. Nyt ihan viime päivinä hänellä on ollut ilmeisen tylsää ja suuhun ovat päätyneet takkapuut ja muovipussit. Tästä viisastuneena hän saakin Kongin työstettäväkseen yksin jäädessään. Kaikkiaan Ross on hyvin kultainen pappa, jolla on toivottavasti vielä monta hyvää vuotta edessään.

Tausta ja tarina:
Rossin ja Ginon tarina on romanialaisittain hyvin tyypillinen. Kaduilla asuvat koirat asettuvat usein tietylle asuinalueelle varsinkin, jos siellä sattuu asumaan hyväsydämisiä ihmisiä. Nämä ihmiset ruokkivat alueen kodittomia koiria ja katsovat niiden perään. Myös Ross ja Gino viihtyivät tutussa korttelissa, kunnes 2014 keväällä niiden tuuri loppui. Paikallisen tarhan rankkureille ilmoitettiin alueella pyörivistä koirista ja Gino ja Ross päätyivät kunnalliselle tarhalle. Useimpien koirien tarina päättyy tähän, sillä kunnalliset tarhat lopettavat koiria jatkuvasti tehdäkseen tilaa uusille. Ginon ja Rossin onni oli, että niitä ruokkinut henkilö otti yhteyttä Carpen ylläpitäjään Carmeniin pyytääkseen apua. Niinpä Carmen haki kaksikon turvaan omalle tarhalleen, josta he myöhemmin muuttivat uudelle Carpen tarhalle.

Ross on malliesimerkki tarhalla ujoksi jäävästä koirasta. Hän on luonteeltaan äärettömän pehmeä, lempeä ja alistuva. Niinpä hän jää reippaamman häkkikaverinsa varjoon ja pysyttelee pois tieltä, ettei erimielisyyksiä synny. Tarhan hälinässä ja hektisessä aikataulussa hän ei saa mahdollisuutta tutustua uusiin asioihin ja ihmisiin omaan tahtiinsa, joten hän päätyy usein katselemaan tilanteita hieman kauempaa. Rossin koko olemuksesta näkee, että hän haluaisi kovasti uskaltaa, ja jännityksestään huolimatta Ross tulee aina tilanteen ollessa vähänkään rauhallisempi hakemaan herkkuja myös vierailta ihmisiltä.
Ross on tarhalla hyvin huomaamaton. Hän ei juurikaan hauku eikä hänellä ikinä ole ollut ongelmia muiden koirien kanssa. Hän on perusolemukseltaan rauhallinen ja tasapainoisen oloinen. Suloinen, luonteensa ja tavallisen ulkonäkönsä vuoksi niin kovin herkästi unohtuva Ross ansaitsisi vihdoin oman mahdollisuutensa pehmeään petiin ja oman ihmisen huomioon.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.