RAMI

uros | syntynyt 2/2016 | Kotihoidossa Kyrössä | noin 55 cm

15.10.2021
Ramilla on vielä kovin pitkä matka kuljettavanaan, jotta hänessä asuva leikkisä ja arjessa helposti elävä koira pääsee esiin. Hänellä on oma huone ja oman huoneen perällä sijaitseva vaatehuone toimii Ramin turvapaikkana. Hän alkaa kuitenkin olla tottunut jo kotihoitajien ääneen ja kun tuttu ääni kuuluu, Ramin pää ilmestyy ovensuuhun odottamaan herkkuja. Kotihitajista naispuolisen kädestä otetaan jo herkkuja, eikä välissä tarvitse edes käydä mietintätauolla turvapaikassa. Yöt sujuvat tutun koiran tai Ilo- kissan kanssa. Hassukorvainen Rami saa vihdoin ja viimein oppia, kuka on ja millaista on elämä, jossa ei tarvitse jännittää. Matkaahan hän joutuu vielä paljon tekemään, mutta nyt se on aloitettu.

26.9.2021
Rami tuli Suomeen kotihoitoon 16.9. Ensimmäiset päivät ovat menneet vuosien univelkaa kuitatessa ja herkkuja syödessä. Toistaiseksi Rami tarvitsee aikaa ymmärtääkseen, että elämä oikeasti on pehmeitä petejä, rauhallisia unia ja hyvää ruokaa. Kotihoitopaikan lempeä ja kiltti Ilo-kissa livahti tervehtimään Ramia ja kaikkien yllätykseksi Ilo sai osakseen huolellisen kasvopesun. Rami siis varmasti soveltuisi myös kotiin, jossa on koiriin tottuneita kissoja.

Tausta ja tarina
Kun koira päätyy rankkurien käsiin ja kunnalliselle tarhalle, hänen tulevaisuutensa näyttää harvoin valoisalta. Näin on erityisesti, jos koira sattuu olemaan tavallista arempi. Kun koiria on tyrkyllä häkistä toiseen satoja ja taas satoja, jäävät tällaiset koirat yleensä aina huomiotta. Onneksi on eläinsuojelijoita, jotka päättävät auttaa myös juuri näitä koiria. Vieraillessaan vuosia sitten kunnallisella tarhalla Carpen ylläpitäjä Carmen päätti ottaa aran nuoren nartun yksityiselle tarhalleen. Arka tyttö sai nimen Rena.

Koska Romaniassa koiria on valtavasti, pyritään uusien kodittomien koirien syntymistä hillitsemään. Niinpä kunnalliset tarhat steriloivat kaikki heiltä lähtevät narttukoirat ennen niiden luovuttamista. Renan kohdalla näin ei kuitenkaan jostain syystä oltu tehty ja eräänä helmikuisena aamuna aran Renan kopista löytyi kolme pientä yllätystä. Näin saivat alkunsa Rami, Roni ja jo Suomeen omaan kotiin päässyt kolmikon ainoa tyttö Rina.

Tarhaympäristö on äärettömän stressaava elinympäristö. Stressin lisäksi pieni pentu jää paitsi tärkeästä sosiaalistamisesta, sillä virikkeitä on vähän eikä uusiin asioihin tai ihmisiin juurikaan pääse tutustumaan. Ei siis ole ihme, että Rami ja Roni ovat jääneet ätinsä tavoin aroiksi elettyään tarhalla koko pienen ikänsä. Kaikki uusi jännittää Ramia kovasti ja hän hakee mielellään turvaa kopistaan aina kun tilanne käy liian pelottavaksi. Hän uskaltaa varovasti hakea herkkuja myös vierailta ja onkin selvästi kovin kiinnostunut ja utelias myös uusia ihmisiä kohtaan. Pohjimmiltaan Rami on suloinen nuori poika, jolla olisi paljon annettavaa kodille, jossa ymmärretään aran koiran sielunelämää. Rami tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja olisikin varmasti onnellinen reippaasta koirakaverista, josta ottaa mallia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.