MOROMETE

uros | syntynyt noin 2011 | Carpen tarhalla | noin 35-40 cm

Elokuussa 2019 Carpen tarhaa ylläpitävä Carmen oli ajamassa kotiin tarhalta myöhään illalla, kun yllättäen hänen edessään ajava auto törmäsi täydellä vauhdilla koiraan. Valitettavan tyypillisesti koiraan törmännyt henkilö jatkoi matkaa koirasta välittämättä. Koiran onneksi juuri Carmen oli nähnyt onnettomuuden ja hitaan ja kivuliaan kuoleman sijaan Morometeksi nimetty koira pääsi suoraan Carmenin kyydillä eläinlääkäriin. Törmäyksen seurauksena Morometen vasen takajalka oli murtunut, vasen silmä oli pahasti vaurioitunut ja virtsarakko oli revennyt. Eläinlääkärissä Moromete pääsi suoraan leikkaukseen, jossa hänen murtunut jalka ja revennyt virtsarakko operoitiin. Samalla vasen silmä jouduttiin poistamaan. Myöhemmin murtuneeseen jalkaan asennettu levy poistettiin, kun jalka oli todettu parantuneeksi. Kaikesta kokemastaan huolimatta Moromete toipui hyvin ja pääsi lopulta Carpen tarhalle, missä hän on siitä asti odottanut mahdollisuutta parempaan elämään.

Kokemastaan johtuen Moromete on ymmärrettävästi uusissa tilanteissa ja uusien ihmisten kanssa hieman varautunut. Ahdistuessaan hän saattaa yrittää näykkiä. Tuttujen ihmisten kanssa Moromete on leppoisa ja ystävällinen vanha herra, joka hakeutuu heti lähelle ja rapsuteltavaksi. Moromete rakastaa huomiota ja osallistuu mielellään ihmisten touhuihin. Tutut ihmiset saavat käsitellä Morometea ongelmitta. Muiden koirien kanssa Moromete tulee hienosti toimeen, mutta on tarhalla varmuuden vuoksi asunut vain narttujen kanssa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.