MO

uros | syntynyt 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 55 cm

Romaniassa yksityiset koiratarhat ovat jatkuvasti täynnä pentuja. Kaduille syntyy alati uusia pentuja samalla, kun omistettujen koirien pentuja hylätään milloin mihinkin, jotta niistä ei tarvitse pitää huolta. Koska pennuilla on erityisen huonot mahdollisuudet selviytyä omillaan, on eläinsuojelijoiden mahdoton jättää heitä pulaan. Niinpä ääriään myöten täynnä olevilta tarhoilta etsitään aina jokin uusi nurkka, johon pienet pennut voidaan edes tilapäisesti sijoittaa, kunnes tilaa vapautuu.
Useimmiten pennut löytävät hyvin koteja, mutta toisinaan joukkoon mahtuu niin arkoja tapauksia, että he jämähtävät tarhalle. Kun söpö pentuaika on ohi, ei aroilla koirilla juuri ole mahdollisuuksia löytää koteja. Niinpä monien kohtaloksi jää elämä arkana koirana tarhalla vailla mahdollisuuksia parempaan elämään.

Care for Dogsin tarhaa ylläpitävä Delia löysi Mon ja sen sisarukset kadulta pieninä pentuina. Ujoksi jäänyt Mo on ehtinyt viettää koko elämänsä tarhalla, sillä aroille koirille ei juurikaan tarjoudu mahdollisuuksia adoptioon. Kun tarhalla tapahtuu, Mo vetäytyy mielellään omaan koppiinsa turvaan. Tuttujen rutiinien ja ihmisten kanssa hän on hieman reippaampi ja tulee kopin ulkopuolelle ihmettelemään häkin tapahtumia. Arkuudestaan huolimatta Mo on hyvin lempeä ja kiltti ihmisiä kohtaan pakollisten hoitotoimenpiteiden aikana. Muista koirista Mo pitää kovasti ja hän tulee mainiosti toimeen häkkikavereidensa kanssa. Koiraporukassa Mo on yleensä se, joka ensimmäisenä väistyy jos erimielisyyksiä meinaa syntyä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.