MARTIN

uros | syntynyt noin 2014 | Cosoban tarhalla | noin 50 cm

Jokainen romanialainen koiratarha painii jatkuvasti resurssipulan kanssa. Vaikka tarha on ääriään myöten täynnä, tulee koiria jatkuvasti lisää. Cosoban tarhalle hylätään erityisen paljon varsinkin pentuja. Työntekijät löytävät lähes päivittäin portin taakse jätettyjä pahvilaatikoita ja säkkejä, jotka ovat täynnä pentuja. Tilan ja muiden resurssien lisäksi pentuihin uppoaa helposti paljon rahaa, sillä he ovat erityisen alttiita ja herkkiä taudeille. Ei siis ole ihme, että jatkuvassa pentutulvassa kaikkia ei ole aikaa sosiaalistaa. Niinpä pentueista jää usein joku tarhalle vuosiksi arkuuden takia.

Martin on tällainen pentu. Kuusi vuotta sitten hän päätyi Cosoban tarhalle ja Adinan hoiviin. Ujoutensa vuoksi Martin kuitenkin jämähti tarhalle ja on siitä asti odottanut kärsivällisesti omaa mahdollisuuttaan parempaan elämään. Martin on äärimmäisen lempeä ja ystävällinen poika ja tarhalla hänet tunnetaan nimellä Adinan ujo poika. Martin nimittäin pitää kovasti Adinasta ja on Adinan seurassa reipas ja huomionkipeä. Vieraita Martin jännittää, mutta saadessaan aikaa tutustua rauhassa hän käy uteliaasti hakemassa kädestä tarjotut herkut. Rauhallisemmassa ympäristössä lempeän ihmisen tuella Martinista kuoriutuu varmasti iloisempi poika, jolla olisi paljon annettavaa omalle ihmiselleen. Martin tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.