LUKA

uros | syntynyt noin 2007 | Cosoban tarhalla | noin 60 cm

28.4.2021
Raskaan elämän uuvuttama Luka on tänään saanut vihdoin hyviä uutisia. Häntä odottaa Suomessa ikioma rakastava koti, jossa hän saa viettää eläkepäivänsä ja kokea vihdoin, mitä oikeasti onnellinen elämä on.

Tausta ja tarina
Elämä kodittomana ei koskaan ole koiralle helppoa. Vaarojen lisäksi vastassa on päivittäin vaikeuksia löytää ruokaa ja vettä ja jos itsensä satuttaa, käy selviytyminen lähes mahdottomaksi. Ja jos tästä kaikesta selviytyykin, on aina vaarassa joutua kunnallisten tarhojen rankkurien käsiin, jolloin kuolema on lähes varma asia. Vanha herra Luka asui vuosia vanhan tehtaan pihapiirissä. Luka oli onnekas, sillä eräs rouva huolehti tehdasalueen koirista ja toi heille säännöllisesti syötävää. Eräänä päivänä joku kuitenkin soitti rankkurit paikalle ja niin kaikki tehdasalueen koirat päätyivät läheiselle kunnalliselle tarhalle odottamaan lopetusvuoroaan. Koiria ruokkinut nainen ei kestänyt ajatusta, että hänelle rakkaiksi muodostuneiden koirien elämä päättyisi näin julmasti. Niinpä nainen otti yhteyttä Adinaan ja pyysi, että koirat pääsisivät turvaan Adinan yksityiselle tarhalle Cosobaan. Niin Luka kaveruksineen pelastui odottamaan uutta ihmettä, omaa kotia.

Vuodet kaduilla näkyvät Lukan olemuksesta. Kaiken kokemansa jälkeen Luka tuntuu luovuttaneen, eikä muutto uudelle oudolle tarhalle ole auttanut asiaa. Hän jännittää selvästi ympäriltä kuuluvaa hälinää ja häkkiin ilmestyviä uusia ihmisiä. Niinpä Luka pysyttelee mielellään koppinsa suojassa. Luka on tarhalla hyvin huomaamaton, hiljainen ja hieman eksyneen oloinen. Hän arvostaisi varmasti rauhallista eläkekotia, jossa voisi nukkua rauhassa, syödä hyvin ja sen jälkeen nuuhkia rauhassa lenkkipolkujen tuoksuja. Tarhakäytöksen perusteella on vaikea sanoa onko Luka varsinaisesti arka, vai onko ympäristö vain erityisen epäsopiva vanhalle ja, hämmentyneelle koiralle.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.