LAKY

uros | syntynyt noin 2011 | Carpen tarhalla | noin 45 cm

Lakyllä on aikoinaan ollut romanialainen koti, jossa hän asui ensimmäiset kuusi vuotta elämästään. Koti ei ymmärtänyt juuri mitään koirista ja niinpä Laky asui yksin pihalla vailla sosiaalisia kanssakäymisiä. Harvat ihmiskokemukset olivat Lakylle epämukavia ja jännittäviä ja pian hän oppi, että näykkimällä sai pelottavat ihmiset pysymään loitolla. Lopulta perhe kyllästyi ja Laky sai lähteä. Hänen onnekseen Carpen ylläpitäjä Carmen sai kuulla kadulle hylätystä koirasta ja niin Laky päätyi asumaan paikalliselle klinikalle tarhan ollessa täysi. Kun Carpen tarha valmistui vuonna 2017, Laky muutti asuttamaan yhtä tarhan häkeistä.

Laky on tomera vanha pappa. Hän on pienestä koostaan huolimatta suuri persoona, joka on aina ensimmäisenä aidalla vastassa rinta rottingilla. Laky ei varsinaisesti ole arka, hän ei vain ikinä ole päässyt oppimaan miten mukavaa yhteiselo ihmisten kanssa voi olla. Niinpä hän antaa ihmisen välillä rapsutella itseään ja varsinkin, jos Lakyn kovasti rakastamia nameja on tarjolla, tekee hän mieluusti tuttavuutta. Koska Lakyn ihmiskontaktit ovat tähän asti lähinnä olleet ikäviä toimenpiteitä, hän ahdistuu kovasti kiinni pitämisestä. Ahdistuessaan Laky pyrkii aina pois tilanteesta ja jos tilaa ei ole, hän varoittaa näykkäisemällä. Kun Laky saa touhuta omilla ehdoillaan, hän osallistuu uteliaasti ihmisen puuhiin ja pyörii mielellään mukana. Laky kaipaisikin kovasti kotia ja ihmistä, joka osaisi tukea häntä kehittymisessä juuri hänelle itselleen sopivalla tahdilla. Laky komentaa toisinaan naapurihäkkien uroksia. Narttujen kanssa hän tulee toimeen, mutta varovaisen nartun kanssa Laky yrittää herkästi käyttää tilanteen hyväkseen ja syödä myös kaverin ruoat.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.