LADY

narttu | syntynyt noin 2005 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

21.4.2021
Ladyn pitkä ja usein onneton elämä saa onnellisen päätöksen, sillä Lady matkustaa ikuisuushoitopaikkaansa Suomeen. Lopun elämäänsä Lady saa nauttia kotikoiran mukavuuksista ja touhuta ihmisten mukana juuri omaan tahtiin.

Tausta ja tarina
Ladyllä oli aikoinaan koti. Hän eli yhdessä toisen koiran kanssa erään yksinäisen naisen pihalla ketjussa. Vaikka nainen rakasti koiriaan, hän ei kyennyt huolehtimaan edes itsestään kunnolla ja niinpä Lady ja koirakaveri jäivät usein ilman ruokaa ja vettä. Naisen luona kävi harvoin ketään ja pihan perältä Lady ei tavannut ikinä muita ihmisiä kuin omistajansa. Ladyn elämä oli hyvin karua. Eräänä päivänä Ladyn kotitalossa syttyi tulipalo ja hänen omistajansa menehtyi. Koirien onneksi he elivät pihalla ketjun päässä, joten he säästyivät tulipalolta. Kun kotia ei enää ollut, Lady ja hänen koiraystävänsä päätyivät Carpen tarhalle. Toinen koira pääsi pian kotiin, mutta ihmisiin tottumaton Lady jäi tarhalle odottamaan.

Lady on jo hieman höperöitynyt vanha rouva. Kaikesta kokemastaan huolimatta hän suhtautuu elämään iloisesti ja tervehtii häkkiin tulijat aina tomerasti ympärillä pomppien. Ladyn elämän rakkaus on selvästi ruoka ja kaikenlaiset herkut saavatkin hänet suunniltaan innosta. Koska Ladyllä ei juurikaan ole kokemuksia käsittelystä, hän jännittää käsittelytilanteita siinä määrin, että ryhtyy herkästi näykkimään. Tilanteissa, joissa Ladyä ei painosteta, hän on ystävällinen ja pyörii mielellään mukana ihmisen touhuissa.

Lady on hyvin todennäköisesti lähes sokea. Iästään huolimatta Ladykin ansaitsisi vielä eläkepäivät kodissa, jossa saisi omaan tahtiin ihmetellä tuoksuja ulkona ja käpertyä sitten lämpimälle pedille nukkumaan. 


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.