KING

uros | syntynyt noin 2006 | Eli for Animalsin tarhalla | noin 40 cm

Romaniassa surullisen moni koditon koira päätyy kunnalliselle tarhalla. Osalla tarhoista koirat lopetetaan vain muutaman viikon jälkeen. Toiset tarhat taas säilövät koiria vuosia kurjissa oloissa, sillä hyvin harva koira on tarpeeksi onnekas päästäkseen pois elävänä. Odai on yksi näistä kunnallisista tarhoista, jotka ovat vuosien mittaan kasvaneet valtaviksi. Viime vuosina tarhalla on ollut kerrallaa yli 700 koiraa. Kun koirien määrä on niin valtava, ei koirista ole mitenkään mahdollista pitää hyvää huolta. Niinpä tappeluita on stressin vuoksi paljon koirien kesken.

Vuonna 2019 Eli for Animalsin tarhaa ylläpitävä Claudia vieraili Odain tarhalla. Nähdessään isompia koiria väistelevän, surkean näköisen Kingin hän ei yksinkertaisesti voinut muuta kuin ottaa koiran mukaansa. Kukaan ei muistanut oliko King ollu jo kauan kunnallisella tarhalla ja miten hän oli sinne päätynyt, mutta Claudia päätti että viimeiset vuotensa King saisi elää onnellisena.

Elämä on jättänyt jälkensä pieneen Kingiin. Hän sulkeutuu herkästi jos mitään pelottavaa tapahtuu eikä silloin esimerkiksi uskalla syödä tai liikkua. Ihmiset ovat Kingin mielestä kovin jännittäviä ja hän häviääkin herkästi piiloon vieraita nähdessään. Muista koirista King pitää kovasti ja tarhalla hänen paras kaverinsa on huomattavasti isompi uros. Koiraystävänsä kanssa Kingistä tulee esiin myös iloisempi ja leikkisämpi puoli. Toivon mukaan päästyään pois tarhalta rauhalliseen kotiympäristöön King oppisi hiljalleen nauttimaan myös omien ihmistensä seurasta.

Rankka elämä näkyy myös Kingin olemuksessa. Hänen etujalkansa ovat vääntyneet todennäköisesti jo pentuna huonon ravinnon vuoksi. Hänellä ei juurikaan enää ole hampaita jäljellä ja todennäköisesti iän myötä hänelle on kehittynyt myös muita vanhuksille tyypillisiä vaivoja. Koska King oli jo kunnalliselta pois haettaessa niin iäkäs, häntä ei poikkeuksellisesti ole kastroitu. 


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.