JUNIOR

uros | syntynyt noin 2014 | Care for Dogsin tarhalla | noin 50 cm

Koska autettavia koiria on valtava määrä Romaniassa, erilaisia koiratarhoja löytyy joka kaupungista. On pahamaineisia kunnallisia tarhoja ja yksityisiä tarhoja, joiden koko vaihtelee kymmenistä koirista satoihin koiriin. Näiden yksityisten tarhojen toiminnan mahdollistavat ulkomaiset tukijat, joiden lahjoituksilla voidaan ruokkia ja hoitaa koirat kunnes heidät adoptoidaan. Valitettavasti raha houkuttelee toisinaan mukaan ihmisiä myös vääristä syistä. Tammikuussa 2019 Brasovin lähellä sijaitsevalle yksityiselle tarhalle päästiin pienen eläinsuojelijajoukon toimin tekemään tarkastus kuukausien yrittämisen jälkeen. Vastassa oleva näky oli kammottava. Nälkään kuolleita, riutuneita koiria oli joka paikassa. Kamalinta oli, että kuolleita koiria täynnä olevien häkkien vieressä oli huone täynnä ulkomaisten tukijoiden lähettämää ruokaa. Kävi ilmi, että tarhaa ylläpitänyt mies oli jo pitkään rahastanut koirien kärsimyksellä.

Vuosia aiemmin nykyään Care for Dogsin tarhalla vapaaehtoisena auttava nainen löysi kaksi pentua kadulta. Koska Brasovin alueella ei tuolloin vielä ollut muita yksityisiä tarhoja, hän vei pennut turvaan ainoalle tietämälleen tarhalle. Kun hän sai tammikuussa 2019 tietää mitä tarhalla oli tapahtunut, hän kiiruhti paikalle tarkistamaan miten pentujen oli käynyt. Uskomatonta kyllä, toinen pennuista oli adoptoitu ulkomaille ja toinen oli niiden harvojen koirien joukossa, jotka olivat kuin ihmeen kaupalla selvinneet hengissä. Niinpä Junior pääsi kaiken kokemansa jälkeen turvaan Care for Dogsin tarhalle.

Junior on ymmärrettävästi kaiken kokemansa jälkeen uusissa tilanteissa varovainen. Uudet ihmiset jännittävät häntä ja Junior pitää pientä etäisyyttä tarkkaillakseen ihmisten touhuja. Saadessaan rauhassa tutustua ihmisiin hän antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään. Junior vaikuttaa hyvin lempeältä ja kiltiltä ja todennäköistä on, että päästessään pois tarhaoloista hän reipastuu ja viihtyy ihmisen lähellä. Junior on tarhalla hiljainen, rauhallinen ja hyvin huomaamaton. Hän tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja hakeekin selvästi turvaa lajitovereistaan.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.