IZZY

narttu | syntynyt noin 2012 | Carpen tarhalla | noin 55 cm

Carpen ylläpitäjä Carmen tapasi Izzyn ensimmäisen kerran kun Izzy oli vasta muutaman kuukauden ikäinen. Eläinlääkärikäynnin yhteydessä Carmen sai kuulla, että klinikalle oli muutama kuukausi sitten tuotu pentu, jota kukaan ei enää ikinä tullut hakemaan. Pentu ei voinut jäädä klinikalle, joten Carmen otti sen mukaansa omalle tarhalleen. Pieni Izzy oli kaikesta kovin hämillään ja ymmärrettävästi tarhalla peloissaan. Ison tarhan hälinä ja stressi opettivat hänet olemaan varuillaan ja niinpä Izzy leimautui liian araksi adoptioon.

Izzy on äärettömän kultainen tyttö. Hän tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja väistää aina ensimmäisenä, jos sanomista tulee. Izzy on ujo ja herkkä ja uudet asiat jännittävät häntä selvästi. Niinpä häkkiin yllättäen ilmestyvä kamera tai vieras ihminen saavat hänet vetäytymään turvaan sisätiloihin. Ihmisten seura kuitenkin selvästi kiinnostaa ja hyvin pian Izzy aloittaa itselleen tyypillisen jännittyneen steppailun, jossa hän hyppelehtii ulos katsomaan tilannetta ja sitten taas sisälle turvaa hakemaan. Tutun ihmisen kanssa Izzy on rennompi ja hän käy mielellään syömässä häkin aidan läpi tarjotut herkut. Vaikka Izzy jännittää outoja tilanteita, antaa hän tarpeen tullen vaikeissakin tilanteissa kiltisti käsitellä itseään. Ujouden alla piileekin varmasti iloinen ja kiltti tyttö, joka kaipaisi vain oman turvallisen kodin ja rauhallisen ihmisen, jonka kanssa opetella elämän onnellisia asioita yhdessä.

Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.