GINGER

narttu | syntynyt noin 2008 | Carpen tarhalla | noin 50-55 cm

Romaniassa toimii lukuisia yksityisiä tarhoja, joihin koiria pelastetaan kadulta ja kunnallisilta tarhoilta. Jokainen eläinsuojelija venyttää päivittäin resurssejaan huolehtiakseen tarhansa koirista, mutta silti tiukan paikan tullen eläinsuojelijat usein auttavat myös toisiaan. Näin kävi hiljattain, kun eräs Clujin alueella tarhaa pitävä vanha mies joutui pulaan. Hänen tarhansa oli rakennettu vuokratulle tontille ja yllättäen koko tarha sai häädön tontilta. Koska tarhalla asui häätöhetkellä noin 850 koiraa, riensivät muut romanialaiset eläinsuojelijat apuun. Jokainen otti tarhalta muutamia koiria omalle tarhalleen, jotta miehelle jäisi muutettavaksi edes hieman pienempi määrä koiria. Näin Ginger ja Laika päätyivät Carpen tarhalle.

Ginger rakastaa ihmisiä. Kun hän haistaa että joku tulee häkkiin käymään, hän menee suunniltaan onnesta. Ginger mennä vouhottaa ympäri häkkiä kunnes ihminen löytyy, ja sen jälkeen hän kiehnää ja pomppii toiveenaan edes muutama rapsutus. Koska Ginger ei näe, eikä myöskään juurikaan kuule, ihminen hukkuu häneltä herkästi. Silloin hänelle tulee kiire kipittää häkki läpi, jotta hukkunut ihminen jälleen löytyy. Ginger tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen, mutta hän tarvitsee heikentyneiden aistiensa vuoksi rauhallisen kodin.

Ginger on täysin sokea, eikä hän myöskään kuule juuri laisinkaan. Hän on pentuna sairastanut penikkataudin, ja tästä johtuen hänen hampaansa ovat huonossa kunnossa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.