GAMMA

narttu | syntynyt noin 2008 | Kotihoidossa Eurajoella | noin 50 cm

Betan ja Gamman tarina on romanialaisittain surullisen tyypillinen. Seitsemän vuotta sitten Carpen ylläpitäjä Carmen törmäsi Bukarestin kaduilla harhaileviin koiriin. Koska juuri samaiseen ajankohtaan Romaniassa panostettiin rankkurien toimintaan ja koiria kerättiin ennätysmäärät kunnallisille tarhoille lopetettaviksi, oli valinta helppo. Beta ja Gamma päätyivät Carmenin kyytiin ja turvaan yksityiselle tarhalle. Siellä ne odottivat vuosia lukuisten muiden hieman liian arkojen koirien joukossa, jospa onni osuisi vielä joskus niidenkin kohdalle.

Gamma on yksi tarhan huomaamattomimmista koirista. Se ei pidä meteliä itsestään ja viihtyy omassa rauhassa kopissaan. Gamma on elänyt koko elämänsä Betan kanssa ja kaksikko onkin selvästi hyvin tiivis. Gamma hakee usein rohkeutta Betan takaa ja esimerkiksi herkut hän käy hakemassa varovasti ystävänsä esimerkkiä katsoen. Jos Gamma kokee ihmisten käsittelyn uhkaavan Betaa, hän kääntyy herkästi puolustuskannalle ja saattaa näykkiä toimenpiteitä tekevää ihmistä. Ihmisiä Gamma selvästi arastelee eikä hän mielellään jää ihmisen lähelle. Vuosien kertyessä Gammalle onkin kehittynyt hyvin omaperäinen persoona. Kuten ystävänsä, myös ikääntyvän Gamman ykkösjuttu on hyvä ruoka ja herkut. Muista koirista Gamma pitää ja hän on tullut hyvin toimeen kaikkien naapureidensa ja häkkikavereidensa kanssa.

Gammalle etsitään kotia, jossa ymmärretään aran vanhemman rouvan sielunelämää. Gamma ei ole elämässään juurikaan kokenut ihmisen läheisyyttä, joten hellyys ja rapsutukset ovat hänelle täysin vieras asia.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.