BUDDY

uros | syntynyt noin 2012 | Kotihoidossa Vantaalla | noin 60 cm

19.9.2021
Buddy saapui Suomeen kotihoitoon 16.9. Heti Suomeen saavuttuaan oli selvää, että Buddy halusi ehtiä heti ottamaan uudesta elämästään kaiken irti. Buddy onkin hoitajan mukaan 40 kiloa täyttä rakkautta. Vaikka kotihoidossa Buddy on elellyt vasta muutaman päivän, hän osaa jo tehdä tarpeensa ulos ja myöskin pyytää sinne hädän iskiessä. Buddy on kiltti, rauhallinen ja lempeä jättiläinen. Ulkoilussa Buddylla riittää vielä harjoiteltavaa, sillä 40 kiloisena hän saattaa vetää ihmistä perässään, mikäli oikein innostuu. Alku kotihoidossa on ollut kuitenkin lupaava, ja joku onnekas saa Buddysta mahtavan perhekoiran.

Tausta ja tarina
Ympäri Romaniaa on kunnallisia tarhoja, joihin rankkurit keräävät kodittomia koiria. Näillä kunnallisilla tarhoilla olot ovat karut. Erityisen huonosti asiat ovat pienemmissä kaupungeissa ja alueilla, joissa eläinsuojelijoita on vähän. Kun koirille ei juuri ole tarjolla apua, täyttyvät kunnalliset tarhat nopeasti. Niinpä tarhat tyhjennetään säännöllisesti lopettamalla kaikki tarhalla olevat koirat pennuista vanhuksiin. Brasovissa sijaitseva kunnallinen tarha on yksi näistä surullisista tapauksista, jotka tyhjennetään kahden viikon välein. Niinpä Care for Dogsin tarhaa pyörittävä Delia käy tiimeineen aina mahdollisuuksien mukaan pelastamassa kunnalliselta tarhalta mahdollisimman monta koiraa, jotta edes osa koirista saisi mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on syyskuussa 2020 kunnalliselta pelastettu Buddy. Huikeasta luonteestaan huolimatta Buddy ei ole päässyt etsimään kotia tarhan muiden yhteistyökumppaneiden kautta, sillä he arvioivat Buddyn perimässä olevan rottweileria.

Buddy rakastaa ihmisiä. Tarhaympäristöstä huolimatta hän on äärimmäisen tasapainoinen ja avoin persoona. Hän on aina iloisella tuulella ja kulkee siellä missä ihmisetkin. Tärkeintä onkin saada olla lähellä ja osallistua. Buddy vastaanottaa kaikki tutut ja vieraat iloisesti ja hakee aina tilaisuuden tullen rapsutuksia. Myös herkut ovat kovasti hänen mieleen ja Buddy onkin kerryttänyt muutamia liikakiloja tarhalle tulonsa jälkeen. Buddy ei tarhalla ole juuri haukkunut ja hän on pääosin rauhallinen, vaikka tietysti innostuu leikkimään heti ihmisen yllyttäessä. Muiden koirien kanssa Buddy on tullut valikoivasti toimeen, joten varmuuden vuoksi hänet luovutetaan vain ainoaksi koiraksi tai hyvin harkitusti nartun kaveriksi.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.