ADRIEL

uros | syntynyt noin 2009 | Cosoban tarhalla | noin 40 cm

Eläinten asema Romaniassa on huono. Vaikka hyviä koteja on yhä enemmän, edelleen löytyy myös paljon perheitä joille lemmikeillä ei juurikaan ole arvoa. Kun vastaan tulee elämänmuutoksia tai koira käy muuten liian työlääksi tai kalliiksi, luopuu surullisen moni edelleen koirastaan. Romaniassa tällaiset ennen omistetut koirat päätyvät usein kadulle. Näillä koirilla ei ole minkäänlaisia selviytymistaitoja ja surullisen monen elämä päättyy kadulle tai rankkureiden toimesta kunnalliselle tarhalle. Jo valmiiksi rankka kohtalo on erityisen vaikea heille, joilla on terveydellisiä rajoitteita. Niinpä kun 2020 talvella Bukarestin kadulla vastaan käveli pieni ja rähjäisen oloinen eksynyt koira, oli Cosoban tarhan työntekijän pakko auttaa. Todennäköisesti koira oli hylätty kodistaan, kun hän oli käynyt liian vanhaksi.

Adriel on elänyt pian vuoden Cosoban tarhalla. Päivät hän viettää isossa koiraporukassa pihalla ja yöt sisällä häkissä klinikkarakennuksessa. Adriel ujostelee ihmisiä ja säikkyy helposti varsinkin nopeaa lähestymistä. Toisinaan yllättyessään hän saattaa näykkiä, mutta rauhallisesti toimiessa häntä saa käsitellä. Hän on perusluonteeltaan rauhallinen ja kaipaisikin selvästi pois tarhan hälinästä rauhalliseen ympäristöön. Kesällä Adrielin päivät kuluivat pihalla auringossa ja varjossa makoillen, mutta talven tullen ulkoilu käy vanhalle koiralle yhä hankalammaksi. Adriel on tarhalla hyvin huomaamaton, ei juurikaan hauku ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Adrielille on jo ehtinyt kerääntyä vanhan koiran vaivoja. Hän ei todennäköisesti näe kovin hyvin, mikä osiltaan selittää säikyn olemuksen. Adriel on myös ontunut useampaa jalkaa kuluneen vuoden aikana, joten hyvin todennäköisesti jaloissa on jonkinasteista nivelrikkoa. Adriel on pian menossa röntgeniin, jotta jalkojen tilasta saadaan lisätietoa. Adrielilla todettiin myös hiljattain sydänmato. Adrielille etsitäänkin rauhallista kotia, jossa ollaan valmiita huolehtimaan vanhan koiran vaivoista ja tarpeista.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme, tutustuthan huolellisesti adoption tietoihin sekä adoptioprosessiin ja kotiutumisluentoon. Kun olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.