STEAUA

narttu | syntynyt noin 2018 | Cosoban tarhalla | noin 45 cm

Romaniassa kodittomia koiria on joka puolella. Niitä asuu talojen pihoilla, kauppojen parkkipaikoilla ja puistoissa. Steaua asui yhdessä monen muun koiran kanssa Bukarestilaisen stadionin alueella. Vuosi sitten stadion päätettiin remontoida ja niinpä alueella asuvat koirat saivat äkkilähdön. Steaua oli onnekas, sillä se päätyi Adina Vladutin ylläpitämälle yksityiselle tarhalle Cosobaan.

Steaua on tarhalla tyypillinen arka koira. Kun ihmiset tulevat sen häkkiin se jähmettyy häkin perälle ja pyrkii olemaan mahdollisimman huomaamaton. Ihmisten touhut kyllä kiinnostavat, mutta jännitys vie voiton eikä Steaua lähesty ihmistä vapaaehtoisesti. Tarhan työntekijät kuitenkin kertovat, että se antaa nätisti käsitellä itseään hoitotoimenpiteitä varten. Steauan luonteesta on vielä vaikea sanoa enempää, joten sille etsitään kokenutta hoitopaikkaa tai kotia, missä reipastua rauhassa. Muiden koirien kanssa Steaua tulee hyvin toimeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.