SIMINA

narttu | syntynyt noin 2010 | Carpen tarhalla | noin 50 cm

Carpen ylläpitäjä Carmen tapasi Siminan ensimmäisen kerran jo vuosia sitten vieraillessaan kunnallisella tappotarhalla. Tarhalta valikoitui mukaan pieni joukko onnekkaita koiria ja Simina oli yksi heistä. Hän muutti Glinan yksityiselle tarhalle ja sai häkkikaverikseen samalta tappotarhalta pelastetun leppoisan vanhemman narttukoira Soranan. Yli neljä vuotta Simina oli yksi tarhan unohdetuista koirista, sillä hän oli juuri sen verran arka, että vältteli mielummin ihmiskontaktia ja tarkkaili tilanteita kauempaa. Kun Carpen tarha valmistui, kaksikko muutti uudelle tarhalle. Pian tämän jälkeen Sorana adoptoitiin Suomeen ja Simina sai uudeksi häkkikaverikseen nuoren uroksen. Simina tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja väistää konfliktitilanteissa mielummin kuin vastaa rähinöihin.

Simina on edelleen varovainen uusien ihmisten ja tilanteiden suhteen. Hän seurailee tapahtumia mieluummin pienen välimatkan päästä ja valitsee itse, milloin on valmis osallistumaan. Carpen tarhalla Simina on hiljalleen alkanut ymmärtää, että ihmiset voivat olla myös mukavia. Hän vastaanottaa tutut ihmiset häntäänsä heilutellen ja uskaltautuu jo syömään herkkuja kädestä. Kosketus on Siminasta vielä jännittävää ja hän tuleekin tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uudessa ympäristössä.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.