RENA

narttu | syntynyt noin 2013 | kotihoidossa Teiskossa | noin 50 cm

26.9.2020
Renan kotihoito etenee varsin mallikkaasti. Valjastreenit ovat edenneet siihen pisteeseen, että hän pääsi kotihoitajan kanssa jo uloskin. Toistaiseksi ollaan kuitenkin tyydytty katselemaan maisemia yhdestä ja samasta paikasta, mutta tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin. Kämppiksensä Tajan muutettua pääasiassa koiranaapureidensa kanssa sohvalle, Rena viihtyy omassa huoneessaan itsekseenkin. Hän on löytänyt äänensä ja katsookin asiakseen linnoittautua ikkunalle ja haukkua pihalla oleville koirakollegoille. Tästä syystä Renaa ei tulla luovuttamaan kerrostaloon. Hän tapasi hoitopaikan kissoja ja suhtautui niihin rauhallisesti ja uteliaasti. Ulkoiluharjoitusten ja ikkunaemännöinnin lisäksi Renan päivät kuluvat nokosten ja luidensyönnin parissa. Luut ja täytetyt Kongit ovatkin hänen herkkuaan. Vaikka matkaa toki vielä onkin, Renan taival kotikoiraksi etenee oikein suotuisaa polkua ja vauhtia.

25.8.2020
Ujo Rena on hiljalleen alkanut asettua kotihoitopaikkaansa. Hänestä on kotiympäristössä kuoriutunut oikea hamstraaja ja häkistä, johon Rena on tehnyt pesänsä, löytyykin jatkuvasti milloin mitäkin talosta löydettyjä aarteita. Kotihoitajaan Rena suhtautuu ystävällisesti ja rauhallisemmassa ympäristössä häntä on jo saanut rapsutella. Muut koirat kiinnostavat häntä kovasti ja toiveissa on, että pian heidän tuellaan Rena voisi aloittaa ulkoiluharjoitukset. Valjaisiin hänon jo tutustunut ja suhtautuu niihin uteliaasti. Rena vaikuttaakin siltä, että hänessä on valtavasti potentiaalia reipastua jo odotettua nopeammin.

Renan tausta ja tarina
Kun koira päätyy rankkurien käsiin ja kunnalliselle tarhalle, hänen tulevaisuutensa näyttää harvoin valoisalta. Näin on erityisesti, jos koira sattuu olemaan tavallista arempi. Kun koiria on tyrkyllä häkistä toiseen satoja ja taas satoja, jäävät tällaiset koirat yleensä aina huomiotta. Onneksi on eläinsuojelijoita, jotka päättävät auttaa myös juuri näitä koiria. Vieraillessaan vuosia sitten kunnallisella tarhalla Carpen ylläpitäjä Carmen päätti ottaa aran nuoren nartun yksityiselle tarhalleen. Arka tyttö sai nimen Rena.

Koska Romaniassa koiria on valtavasti, pyritään uusien kodittomien koirien syntymistä hillitsemään. Niinpä kunnalliset tarhat steriloivat kaikki heiltä lähtevät narttukoirat ennen niiden luovuttamista. Renan kohdalla näin ei kuitenkaan jostain syystä oltu tehty ja eräänä helmikuisena aamuna aran Renan kopista löytyi kolme pientä yllätystä. Näin saivat alkunsa Rami, Roni ja jo Suomeen omaan kotiin päässyt kolmikon ainoa tyttö Rina.

Karuista olosuhteista huolimatta Rena kasvatti pentunsa lempeästi ja kärsivällisesti. Kolmikon pojat ovat vielä äitinsä tavoin tarhalla ja Rena asuukin edelleen yhdessä pentunsa Ramin kanssa. Vuodet tarhalla eivät ole olleet helppoja Renalle ja hän on edelleen hyvin varovainen uusien tilanteiden ja ihmisten kanssa. Rena on tarhalla hyvin huomaamaton, hän ei juurikaan hauku ja pyrkii muutenkin enemmänkin pois tieltä kuin mukaan konflikteihin. Rena hakeutuu herkästi turvaan omaan koppiinsa mikäli tilanne käy liian jännittäväksi. Jos vieras antaa hänen tutustua omaan tahtiin, käy Rena varovasti syömässä herkkuja tuntemattomaltakin ihmiseltä. Rena tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta hän saa omaan tahtiin tutustua uuteen elämäänsä kotona.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.