GOLDIE

narttu | syntynyt noin 2011 | Kotihoidossa Enossa | 40-45 cm

4.6.2021
Iloinen Goldie-mummo etsii edelleen omaa kotiaan kotihoidosta käsin. Goldien arki kotihoitopaikassa sujuu tasaisesti, vaikka hänellä riittääkin edelleen opiskeltavaa arjen taitojen saloihin. Goldie rakastaa juosta vapaana hoitopaikan aidatulla pihamaalla, eikä hänestä tuolloin uskoisi, että elämää on takana jo vuosikymmenen verran. Goldie tulee myös viheltäessä luo pikavauhtia silmät tuikkien.

Goldie on väsymätön kirmailija, eikä hänestä takuulla ole näin seniori-iässäkään sohvaperunaksi, sillä vuodet eivät vielä askelta paina lainkaan, vaan Goldie pysyy vaivattomasti hoitopaikan nuorempien koirien tahdissa. Toisten koirien seura ja erityisesti tuki jännittävissä tilanteissa on hänelle edelleen sen verran tärkeää, että tulevassa kodissa tulisi olla lempeä koirakaveri odottamassa. Goldie on yhä kovin ihastunut hoitopaikan nuorempaan uroskoiraan, ja aamuisin herättelee poikaystävänsä aina häntä villisti heiluen.

Kaikenlainen kosketus on Goldielle edelleen hyvin jännittävää, vaikka pientä edistystä tapahtuukin koko ajan. Goldie ei itse hae kosketusta omasta aloitteestaan, joten tulevan kodin tulee hyväksyä se, ettei Goldie välttämättä ikinä tule erityisesti kaipaamaan kosketusta ja hellyydenosoituksia. Goldie antaa tarpeen tullen pukea ylleen valjaat ja esimerkiksi harjailla, mutta mikäli hänellä on mahdollisuus poistua tilanteesta, hän edelleen valitsee sen. Toisaalta Goldie on esimerkiksi vieraiden kanssa hyvin mutkaton koira, sillä hän pitää kohteliaisuuden etäisyyden ihmisiin ja napittaa näitä uteliaana hieman kauempaa.

Goldie on valloittavan tomera ja iloinen, nuorekas mummeli, joka oikealle kodille toisi takuulla valtavasti onnea ja iloa.  Enää puuttuu se, että oikea koti hänet huomaisi.

30.4.2021
Goldien kehitys kotihoidossa jatkuu huimaa vauhtia. Hänestä on tuttujen rutiinien myötä kuoriutunut iloinen ja vetreä mummokoira, joka rakastaa pihalla hepulointia. Goldien kanssa on harjoiteltu käsittelyä ja rauhallisesti tilanteessa hän antaa nätisti esimerkiksi pukea valjaat ylleen. Goldie kulkee hihnassa nätisti ja rakastaakin lenkeillä kulkemista ja uusien paikkojen tutkimista. Hän on käynyt harjoittelemassa ulkoilua myös taajamassa, eivätkä muut ulkoilijat ja pyörät häirinneet lainkaan Goldien nuuskuttelupuuhia. Myös autoilu sujuu hienosti ja Goldie hyppää koirakavereiden perässä innokkaasti kyytiin. Goldie kävi hiljattain eläinlääkärissä tarkastuksessa, sekä hakemassa reseptin ulkoloishäätöjä varten. Reissu meni hienosti ja vaikka syliin nostaminen vähän Goldieta jännittikin, hän antoi nätisti nostaa itsensä hoitopöydälle. Koskettaminen onkin selvästi muutoin reippaan Goldien isoin harjoiteltava, jotta hän oppisi nauttimaan rapsutuksista. Goldie olisi aivan valmis muuttamaan omaan kotiin, jossa saisi ilahduttaa omaa perhettään aurinkoisella luonteellaan.

28.3.2021
Goldien elämä kotihoidossa sujuu mainiosti. Goldie on edelleen seurallinen ja leikkisä, ikäisekseen hyvinkin vetreä mummeli. Goldien yksinolot sujuvat jo paljon paremmin, ja muiden koirien lenkkeillessä hän viihtyy pelkässä ihmisseurassakin. Ihan yksin jäädessään hän myöskin osaa jo rauhoittua hyvin, niin kauan kuin saa seurata muiden lähtöä keittiön ikkunan vakoilupaikaltaan. Goldie on tavannut jo muutamia vieraita ihmisiä, ja pärjännyt tilanteissa mainiosti; hän hakee reippaasti herkut vieraankin kädestä. Käsittelyharjoituksissakin Goldie on edennyt oikein hyvin, ja nykyisin hoitaja saa häntä jo koskettaa kaulan ja lapojen alueelle. Myös kaulapannan pukeminen onnistuu jo hienosti. Goldie käyttää ääntään jonkin verran, lähinnä riemastuessaan ihmisten kotiinsaapumisesta ja ilmoittaessaan epäilyttävistä asioista ikkunan läpi, muttei hauku mitenkään turhaan. Erilaiset lelut ja askartelutehtävät ovat kovin mummelin mieleen, ja hän onkin hamstraillut jo kunnioitettavan kasan erilaisia aarteita pedilleen. Goldie on erityisen kiintynyt hoitopaikan lempeään uroskoiraan, joten erityisen ihanaa olisi, jos tulevassa kodissa häntä odottaisi rauhallinen ja lempeä koiraystävä.

6.3.2021
Goldie jatkaa reipastumistaan kotihoidossa. Kaikesta kokemastaan ja varovaisesta olemuksestaan huolimatta Goldie on hyvin seurallinen, ja kulkee rohkeasti ympäri taloa minne ikinä hoitajat tai muut koirat liikkuvatkaan. Alkuun öisin esiintynyt levottomuus on jo hävinnyt, ja Goldie nukkuu mieluiten joko rennosti sohvalla tai makuuhuoneessa omalla pedillään muun porukan kanssa. Goldiesta on pilkahdellut esiin jo leikkisääkin puolta; hän tykkää innostuessaan riepotella pehmoleluja ja leikkiipä hän tennispallollakin. Goldie myös haukkuu pontevasti muiden mukana, mikäli ikkunasta näkyy jotain epäilyttävää. Muiden koirien seura on alun järkytyksen jälkeen ollut Goldielle todella tärkeää, ja hän ahdistuu jäädessään yksin ilman koiraseuraa. Muiden koirien ollessa paikalla hän on rauhallinen. Ihmisen kosketus on  vielä liian jännittävää, mutta nyt hän uskaltaa käydä jo ottamassa herkkua hoitajan kädestä, joten kosketusta päästään varmasti pian opettelemaan harjoituksien myötä.

23.2.2021
Kymmenen tarhavuoden jälkeen Goldie on nyt ehtinyt viettää kotihoidossa viisi päivää. Kaikkien yllätykseksi tarhalla arka Goldie on samantien alkanut tutkia taloa ja siirtynyt omasta tahdostaan nukkumaan olohuoneeseen muiden seuraan. Hän on heti ymmärtänyt herkkujen ihanuuden ja onkin helposti houkuteltavissa niiden avulla. Myös hoitopaikan lelut ovat jo käyneet tutuksi ja Goldie on ehtinyt kerryttää pientä lelukasaa omalle pedilleen. Ihmiset ja uudet asiat ovat tietysti vielä jännittäviä, mutta vaikuttaisi, että Goldiella on kova into ottaa kaikki irti uudesta elämästä.

Tausta ja tarina
Goldie on aikoinaan päätynyt Carpen ylläpitäjän Carmenin tarhalle ystävän toimesta. Ystävä pyysi, että Carmen voisi ottaa huolehtiakseen Goldien ja kaksi muuta ujoa koiraa, joille ei ollut muuta paikkaa. Niinpä Goldie päätyi vuosiksi tarhalle elämään yhdessä neljän muun aran koiran kanssa. Koska häkin kaikki asukkaat olivat arkoja, ei häkissä juuri käyty ja koirien ihmiskontaktit jäivät hyvin vähäisiksi. Carpen tarhan valmistuminen oli Goldien kaltaisille ujoille koirille onnenpotku. Uudella tarhalla Goldie muutti asumaan kahdestaan ujon uroksen kaveriksi ja koiria hoitavilla ihmisillä oli enemmän aikaa tutustua myös häneen yksilönä.

Carpen tarhalla Goldiesta on alkanut tulla esiin hänen todellinen persoonansa. Hän on edelleen ujo ja varovainen, mutta selvästi utelias ja kiinnostunut tutustumaan ihmisiin. Kun hän saa uusissa tilanteissa edetä omaan tahtiin, käy Goldie mielellään haistelemassa vieraan ja ihmettelemässä, jos tällä olisi herkkuja mukanaan. Goldie on suloinen pieni tyttö, josta oikeanlaisessa ympäristössä kuoriutuu varmasti iloinen ja lempeä persoona. Kaikkien tarhavuosiensa aikana hän on saanut aivan liian vähän mahdollisuuksia tutustua ja tottua uusiin asioihin ja ihmisiin, joten ei ole ihme, että kaikki outo jännittää häntä. Tarhalla Goldie on hyvin huomaamaton. Hän tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen.

Goldiella on Romaniassa todettu sydänmatotartunta, joka on hoidettu ennen Suomeen tuloa.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, ihomadon (dirofilaria repens), anaplasman, babesian, borrelian, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.