GOLDIE

narttu | syntynyt noin 2011 | Carpen tarhalla | 40-45 cm

Goldie on aikoinaan päätynyt Carpen ylläpitäjän Carmenin tarhalle ystävän toimesta. Ystävä pyysi, että Carmen voisi ottaa huolehtiakseen Goldien ja kaksi muuta ujoa koiraa, joille ei ollut muuta paikkaa. Niinpä Goldie päätyi vuosiksi tarhalle elämään yhdessä neljän muun aran koiran kanssa. Koska häkin kaikki asukkaat olivat arkoja, ei häkissä juuri käyty ja koirien ihmiskontaktit jäivät hyvin vähäisiksi. Carpen tarhan valmistuminen oli Goldien kaltaisille ujoille koirille onnenpotku. Uudella tarhalla Goldie muutti asumaan kahdestaan ujon uroksen kaveriksi ja koiria hoitavilla ihmisillä oli enemmän aikaa tutustua myös häneen yksilönä.

Carpen tarhalla Goldiesta on alkanut tulla esiin hänen todellinen persoonansa. Hän on edelleen ujo ja varovainen, mutta selvästi utelias ja kiinnostunut tutustumaan ihmisiin. Kun hän saa uusissa tilanteissa edetä omaan tahtiin, käy Goldie mielellään haistelemassa vieraan ja ihmettelemässä, jos tällä olisi herkkuja mukanaan. Goldie on suloinen pieni tyttö, josta oikeanlaisessa ympäristössä kuoriutuu varmasti iloinen ja lempeä persoona. Kaikkien tarhavuosiensa aikana hän on saanut aivan liian vähän mahdollisuuksia tutustua ja tottua uusiin asioihin ja ihmisiin, joten ei ole ihme, että kaikki outo jännittää häntä. Tarhalla Goldie on hyvin huomaamaton. Hän tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen.


Ennen yhteydenottoa pohdithan tarkasti omat resurssisi koiran adoption suhteen. Koiran hankkiminen vaatii valtavasti sitoutumista parhaimmillaan vuosien ajaksi. Sairastavan koiran hoito on usein kallista ja hoidon tarve voi tulla hyvinkin yllättäen. Koira kaipaa ja tarvitsee seuraasi, joten mietithän tarkkaan onko elämäntilanteesi sopiva koiran tuloon. Koira vaatii myös paljon yhdessä harjoittelua kasvaakseen yhteiskuntakelpoiseksi, joten sinun on oltava valmis panostamaan kärsivälliseen asioiden opetteluun. Joskus koiralla esiintyy myös erilaisia käytöshäiriöitä, joiden poisharjoittelu on vastuullasi.

Tullessaan Suomeen koira on rokotettu kennelyskän, parvoviruksen, penikkataudin, rabieksen, leptospiroosin ja tarttuvan maksatulehduksen varalta. Hän on myös testattu amerikkalaisen sydänmadon, anaplasman, babesian, borrelian, dirofilaria repensin, ehrlichian, giardian ja leishmanian varalta. Koira on ennen matkustamista steriloitu/kastroitu, sisä- ja ulkoloishäädetty, sekä mikrosirutettu. Koira saa mukaansa kotiutuessaan EU-lemmikkipassin ja aiemmin luetellut testitulokset.

Jos olet kiinnostunut adoptoimaan jonkun koiristamme ja olet harkinnut adoptiota huolellisesti, täytä adoptiohakemuksemme. Olemme sinuun yhteydessä kahden vuorokauden sisällä hakemuksen vastaanottamisesta.